Příprava stravy v poli

dsc_0166.jpg
  • 3.7.2020
  • Hedvika Peterková

Pátek 3. 7. byl ve znamení představení automobilní kuchyně POKA rotou logistiky. Jedná se o polní kuchyni, která je součástí vozidla Praga V3S, tím pádem se dá bez problémů zabezpečit podávání stravy v poli.

POKA umožňuje převoz stravy a její zpracování pro 50 až 150 osob. Ve skříňové nástavbě vozidla se nachází pracoviště pro dva kuchaře a jednoho pomocníka,“ vysvětluje velitel hospodářského družstva rotný Petr Novák.

Je třeba mít na vědomí, že uvařit v tomto zařízení není vůbec jednoduché. Příprava v polních podmínkách je pro kuchaře velmi náročná a vyžaduje mnoho zkušeností,“ dodává Novák.

Zmiňovaná technika i v současnosti splňuje všechny potřebné aspekty, které jsou důležité pro zabezpečení stravy pro vojsko v poli. Dá se s klidným svědomím tedy říci, že tato technika byla ve své době velice nadčasová.

Ukázky přípravy stravy se zúčastnil i náčelník štábu 15. ženijního pluku podplukovník Petr Klepáček.

 

 

Fotogalerie